Nieuw meldpunt voor klachten ziekenhuis

LELYSTAD • Ma 7 januari 2019 | 13:29 • Maandag 7 januari 2019 | 13:29

Inwoners met klachten over het niet goed functioneren van het MC Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad kunnen voortaan terecht bij een nieuwe stichting. De stichting actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (BZL) is onlangs opgericht als meldpunt.

Volgens de stichting is de informatievoorziening vanuit het ziekenhuis aan bewoners van Lelystad de afgelopen maanden 'bedroevend slecht' geweest. Zo zijn artsen vertrokken zonder dat patiënten weten waar ze dan nu naar toe moeten. Ook zijn veel afspraken afgezegd en is er geen zicht op een nieuwe datum. De stichting wil dit soort meldingen verzamelen en de klachten aan de betreffende instanties voorleggen.

Inzetten op behoud
Daarnaast zet de stichting in op behoud van de spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad. Deze afdelingen zijn sinds het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen eind oktober verdwenen. De nieuwe eigenaar St Jansdal ziet geen kans om na maart een volwaardige spoedeisende hulp open te houden. Minister Bruins heeft hiervoor geld beschikbaar, maar Jansdal heeft aangegeven dat vooral een tekort aan gespecialiseerd personeel het probleem is.

Samenstelling BZL
De BZL staat onder voorzitterschap van de Lelystadse ex-wethouder Albert Kok. Andere bestuursleden zijn onder anderen Jan Ovinge namens de ouderenorganisaties OSOL, Evert Marseille namens het Respijthuis, Jos Visser namens de Voedselbank en Herman Linzel namens de Flevolandse Patiëntenfederatie. Ook organisaties uit Dronten, Urk en Noordoostpolder zijn vertegenwoordigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel