Nieuw meldpunt voor klachten ziekenhuis

LELYSTAD • Ma 7 januari 2019 | 13:29 • Maandag 7 januari 2019 | 13:29

Inwoners met klachten over het niet goed functioneren van het MC Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad kunnen voortaan terecht bij een nieuwe stichting. De stichting actie Behoud Ziekenhuis Lelystad (BZL) is onlangs opgericht als meldpunt.

Volgens de stichting is de informatievoorziening vanuit het ziekenhuis aan bewoners van Lelystad de afgelopen maanden 'bedroevend slecht' geweest. Zo zijn artsen vertrokken zonder dat patiënten weten waar ze dan nu naar toe moeten. Ook zijn veel afspraken afgezegd en is er geen zicht op een nieuwe datum. De stichting wil dit soort meldingen verzamelen en de klachten aan de betreffende instanties voorleggen.

Inzetten op behoud
Daarnaast zet de stichting in op behoud van de spoedeisende hulp en acute verloskunde in Lelystad. Deze afdelingen zijn sinds het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen eind oktober verdwenen. De nieuwe eigenaar St Jansdal ziet geen kans om na maart een volwaardige spoedeisende hulp open te houden. Minister Bruins heeft hiervoor geld beschikbaar, maar Jansdal heeft aangegeven dat vooral een tekort aan gespecialiseerd personeel het probleem is.

Samenstelling BZL
De BZL staat onder voorzitterschap van de Lelystadse ex-wethouder Albert Kok. Andere bestuursleden zijn onder anderen Jan Ovinge namens de ouderenorganisaties OSOL, Evert Marseille namens het Respijthuis, Jos Visser namens de Voedselbank en Herman Linzel namens de Flevolandse Patiëntenfederatie. Ook organisaties uit Dronten, Urk en Noordoostpolder zijn vertegenwoordigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • D.Brinkman

    Wo 30 januari Woensdag 30 januari

  Het ligt vooral aan de onwil van bestuur om met het personeel van MC te praten
  Vandaag geweest ivm pols en met mij bekende personeelsleden gesproken.
  Het bestuur heeft 1 doel verdienen dus moet er bespaart worden op personeels kosten wat ten koste gaat van kwaliteit is mijn ervaring van 50 jaar werken.

  reageer
 • Sjors

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Sinds 2014 ben ik twee keer bevallen in het MC Zuiderzee ziekenhuis en heb twee super goede ervaringen gehad. Mocht er een derde komen en het zou weer mogelijk zijn, zou ik direct weer kiezen voor Lelystad.

  reageer
 • L

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Dus als een arts vertrekt, loopt je behandeling spontaan niet meer bij het ziekenhuis waar je de behandeling begonnen bent? Raar verhaal.
  Als ik eten ga halen ga ik toch naar de Mac? Niet naar ‘Wendy met die blauwe ogen en donker haar die toevallig bij de Mac achter de kassa staat elke vrijdag tussen 15:00 en 19:00?’ (Geen echt persoon voor zover ik weet overigens, het gaat om het punt.)

  reageer
 • Heinz

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Informatie bedroevend slecht? Dat was er helemaal niet. En Harderwijk functioneert bar slecht, behalve bij bossen bloemen rond brengen als excuus voor niet doorgaan van operaties. Behoorlijk slordig en gewoon lijkt het.

  reageer
 • L

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Welke informatie had je willen hebben dan? De werkroosters van het kantine personeel? Of misschien de maandomzet van oktober vorig jaar? Of toch het telefoonnummer van het hoofd van de oncologie afdeling? Je klacht is niet erg specifiek.

 • Albert

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Volgens mij is St Jansdal hier niet aan zet maar de curator. En daar komt weinig tot geen informatie vandaan. Maar die heeft de leiding nu, het St Jansdal pas vanaf 1 maart.

 • Kees

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Zo je doet, zo je ontmoet, mijnheer Piet!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Als kankerpatient zet ik daar nooit meer een voet binnen de deur. Zelfs niet voor een gebroken vinger. Wat een vreselijke ordinaire zooi is het daar geworden.

  reageer
 • Barbara

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  U bedoelt een ordinair zooi omdat er patienten staan te roken buiten de deur, en bepaalt publiek wat u niet aanstaat?

 • Barbara

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Oh ja nu gaan we patienten die nog graag, of noodgedwongen gebruik maken van de poli MC Zuiderzee achter hun broek zitten om klachten te gaan verzinnen? Bah er zijn geen klachten iedereen doet daar stinkend zijn best!

  reageer
 • L

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Jammer dat Nederland bewoond wordt door 18 miljoen koningen en koninginnen die ad-hoc op hun wenken bediend willen wordt en niets minder dan goud eisen.
  Petje af voor het personeel dat dag in dag uit hun stinkende best doet om mensen zo goed mogelijk te helpen! :)

 • Barbara

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Geld beschikbaar voor spoedeisende hulp maar St Jans wil dat niet. Is St Jans een klein kind wat vraagt om een pak op haar donder? Zie ik het zo goed en niemand dat haar geven wil?

  reageer
 • Barbara

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  De nieuwe eigenaar St Jansdal ziet geen kans om na maart een volwaardige spoedeisende hulp open te houden. Minister Bruins heeft hiervoor geld beschikbaar, maar Jansdal heeft aangegeven dat vooral een tekort aan gespecialiseerd personeel het probleem is.
  @Poldermens, dan presenteert St Jans toch de rekening voor dat benodigde personeel bij Bruno? Wat koste het op en neer rijden van ambulances niet in de nachtelijke uren, En wat te dnken van de stress die veel patienten oplopen als de vrij logische gedachte een rol speelt :" als ik vannacht maar niet"?? enz enz We zijn hier een polder vol van alles wat met nieuwe ontwikkelingen te maken zou hebben, behalve een fatsoenlijk ziekenhuis?

 • Poldermens

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Nee, je ziet het zo niet goed. Even opnieuw lezen dus.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert