Waar Senioren+ verdwijnt, is waar 50PLUS weer verschijnt

FLEVOLAND • Do 10 januari 2019 | 21:15 • Donderdag 10 januari 2019 | 21:15

De politieke partij 50PLUS doet haar herintrede in de Provinciale Staten. Tot aan de verkiezingen van 20 maart zal statenlid Erik Boshuijzen weer namens 50PLUS het woord gaan voeren. Dat maakt landelijk partijvoorzitter van 50PLUS Geert Dales bekend.

Ouderensoap
50PLUS kwam na de verkiezingen met twee zetels in de Provinciale Staten terecht. Onderlinge meningsverschillen zorgden ervoor dat statenlid Boshuijzen zich afsplitste en verder ging als Senioren+. Wout Jansen vormde daardoor als enige de 50PLUS-fractie.

Maar Jansen maakte onlangs bekend niks meer met 50PLUS te maken willen hebben. Hij wil de komende verkiezingen meedoen voor de partij OPA. Tot aan de verkiezingen doopte hij de 50PLUS fractie om in OPA.

De naam 50PLUS is hierdoor weer beschikbaar gekomen. En die naam wordt nu door Boshuijzen weer geclaimd tot aan de verkiezingen.

Lijst 50PLUS
Geert Dales laat weten dat de partij op 19 januari de lijsttrekker bekend gaat maken. Wel is duidelijk dat Boshuizen dat niet wordt. Hij zal bij de verkiezingen als lijstduwer dienen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • Johan

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Beste Van Haven, dat stemt tenminste hoopvol. Genoeg 50+ die ik ken en gelukkig ook zo denken en doen, alleen die zich 50+ noemen (en alle variaties erop) nou net weer niet. Fijn weekend.

  reageer
 • Pimzeewolde

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Ik heb er serieus over nagedacht om bij de komende Provinciale Staten verkiezingen op 50+ te stemmen. Ik ben tenslotte zelf 50+ en de ideeën spreken me ook vaak wel aan. Jammer dat de gekozenen elkaar vaak al na enkele weken in de haren vliegen en afsplitsingen eerder regel dan uitzondering zijn. Ik kijk toch nog maar even verder.

  reageer
 • ROBERT GIELISSE

    Za 12 januari Zaterdag 12 januari

  Het belangrijkse zijn inderdaad de ideën. Mee eens. We zijn bij 50PLUS bezig om in snel tempo te professionaliseren. Dat geruzie moet dus afgelopen zijn en de focus op wat ons bindt. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. Met uw steun. Dank je wel

 • Barbara

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Deze Partij moet haar naam veranderen in 70 PLUS.
  Dan hoeven niet alle 50 plussers in de maling worden genomen.

 • Roberta

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Je stem op een ouderenpartij is stemmen op ruzie, achterklap etc. Dat is een verloren stem want bij onenigheid die nooit lang duurt, richt men een nieuwe ouderen partij op en begint het geruzie van voor af aan. Niet doen!!

  reageer
 • lelystedeling

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Het einde van 50 Plus en OPA nadert.
  Op naar de verkiezingen.

  reageer
 • Guderian

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Ze denken toch niet dat we nog enig vertrouwen hebben in clubjes met een besttur dat eerder lijkt op een volkstuin verenigjng waar ALTIJD gezeur is. Het nieuws omtrent 50plus volg ik alleen omdat het zielig vermakelijk is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Stephan

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Trieste vertoning. Afsplitsen en als nieuwe eenmansfractie verder gaan is hoe dan ook niet democratisch tenzij men met voorkeursstemmen verkozen is. Bij ruzie dus zetel afstaan aan de partij aan wie deze toekomt.

  reageer
 • Harry

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Ja hoor, de soap is nu wel compleet. Ik heb geen behoefte aan een vervolgseizoen. De series 50Plus, Senioren+, en OPA zijn nu wel ten einde.

  reageer
 • Johan

    Do 10 januari Donderdag 10 januari

  En die ruziezoekers zouden het goed voor hebben ook voor ons jongeren en onze toekomstige pensioenen? Ze maken alleen maar ruzie en blijven hangen in hun eigen verleden, en maken dan daar vast ook weer ruzie over.

  reageer
 • van Haven

    Vr 11 januari Vrijdag 11 januari

  Ik ben hartstikke 50+, maar geen haar op mn hoofd die er over denkt te stemmen op een partij die zich alleen druk maakt voor 1 doelgroep . Men lijkt zich vooral bezig te houden met kinderachtige ruzietjes . Gelukkig staan verreweg de meesten van mijn leeftijdsgenoten met beide benen in de maatschappij en maken we ons zorgen over zaken die jong en oud aangaan.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert