Waar Senioren+ verdwijnt, is waar 50PLUS weer verschijnt

FLEVOLAND • Do 10 januari 2019 | 21:15 • Donderdag 10 januari 2019 | 21:15

De politieke partij 50PLUS doet haar herintrede in de Provinciale Staten. Tot aan de verkiezingen van 20 maart zal statenlid Erik Boshuijzen weer namens 50PLUS het woord gaan voeren. Dat maakt landelijk partijvoorzitter van 50PLUS Geert Dales bekend.

Ouderensoap
50PLUS kwam na de verkiezingen met twee zetels in de Provinciale Staten terecht. Onderlinge meningsverschillen zorgden ervoor dat statenlid Boshuijzen zich afsplitste en verder ging als Senioren+. Wout Jansen vormde daardoor als enige de 50PLUS-fractie.

Maar Jansen maakte onlangs bekend niks meer met 50PLUS te maken willen hebben. Hij wil de komende verkiezingen meedoen voor de partij OPA. Tot aan de verkiezingen doopte hij de 50PLUS fractie om in OPA.

De naam 50PLUS is hierdoor weer beschikbaar gekomen. En die naam wordt nu door Boshuijzen weer geclaimd tot aan de verkiezingen.

Lijst 50PLUS
Geert Dales laat weten dat de partij op 19 januari de lijsttrekker bekend gaat maken. Wel is duidelijk dat Boshuizen dat niet wordt. Hij zal bij de verkiezingen als lijstduwer dienen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel