45 miljoen euro voor ziekenhuis St Jansdal

LELYSTAD • Wo 6 februari 2019 | 18:11 • Woensdag 6 februari 2019 | 18:11

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk krijgt een lening van 45 miljoen euro van de Rabobank. Het geld is bestemd voor de doorstart en een upgrade van het ziekenhuis in Lelystad en voor uitbreiding en renovatie van de radiologie en Intensive Care in Harderwijk.

Volgens de financieel directeur van St Jansdal, Arend Jan Poelarends, is dit een belangrijk moment voor St Jansdal: "Wij willen goede zorg in de regio voor alle patiënten. Een stabiele financiële situatie is daarbij belangrijk."

Zorgen uit de lucht
De financiële situatie van St Jansdal was in 2017 korte tijd minder florissant door de invoer van het elektronische patiëntendossier. De zorgen waren vorig jaar uit de lucht door ingrijpen van de directie en door een toename van het aantal poli-patiënten met meer dan 4%. Vorig najaar kwam hier de overname van het ziekenhuis in Lelystad bij.

De omzet van St Jansdal bedroeg vorig jaar 170 miljoen euro. Naar verwachting zal dit de komende jaren stijgen naar 230 miljoen euro. Op 1 maart a.s. neemt St Jansdal de besturing van ziekenhuis Lelystad over van de curator. Jeroen Scholten, relatiemanager bij Rabobank: "St Jansdal heeft geweldige slagkracht laten zien, maakt heldere strategische keuzes en is financieel solide. Dit geeft ons vertrouwen in de continuïteit van het ziekenhuis."

Nieuwbouw
Het St Jansdal onderzoekt verder of ze het ziekenhuisgebouw in Lelystad wil renoveren of dat er nieuwbouw komt. Dat onderzoek is nog in een primair stadium volgens een woordvoerder van het ziekenhuis. De lening van de Rabobank staat hier los van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel