Plan: kraamkamer in Harderwijk tot gemeente Lelystad omdopen

LELYSTAD • Di 12 februari 2019 | 23:01 • Dinsdag 12 februari 2019 | 23:01

De gemeente Lelystad gaat wellicht uitbreiden: het St Jansdal gaat serieus proberen om een van de kraamkamers in Harderwijk tot grondgebied van Lelystad te verklaren. Daarmee zou het ziekenhuis tegemoetkomen aan de wil van sommige kersverse ouders.

Als vrouwen nu in het ziekenhuis moeten bevallen, kan dat niet in Lelystad. Het kind zal dan als geboorteplaats het ziekenhuis krijgen waar hij of zij wordt geboren. Voor sommige ouders is het een gruwel als er dan bijvoorbeeld 'Harderwijk' staat in het paspoort.

Relinde Weil, bestuurder van het St Jansdal ziekenhuis legt uit: "Zwangeren die een poli-bezoek hebben, kunnen gewoon in Lelystad terecht bij de gynaecoloog. Maar bij een bevalling gaat het om spoedzorg en daarvoor zullen vrouwen naar de omliggende ziekenhuizen moeten gaan. Nu ontstond er een prachtig idee om een van de kraamkamers van Harderwijk tot ziekenhuis Lelystad te maken en ik ben daar helemaal voor."

Het idee is niet nieuw. Zo speelde het in het verleden onder meer in Amstelveen en Vlaardingen. Per wanneer de kraamkamer in Harderwijk Lelystads grondgebied gaat worden is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel