Gemeente verkocht 17 hectare bedrijfsgrond

LELYSTAD • Wo 13 februari 2019 | 16:01 • Woensdag 13 februari 2019 | 16:01

De gemeente Lelystad heeft vorig jaar ruim 17 hectare bedrijfsgrond verkocht. De grond ging vooral naar bedrijven in de logistieke sector.

De grootste afnemer was Somerset Capital Partners. Dit bedrijf kocht meer dan 10 hectare op Lelystad Airport Businesspark, waar een ultramodern distributiecentrum moet komen. Volgens de gemeente heeft Somerset Capital Partners ook nog 10 hectare grond op Flevokust Haven gereserveerd voor de ontwikkeling van een datacenter.

Ook ging er bedrijfsgrond naar het Spaanse modeconcern Inditex, dat 2,5 hectare voor een strijkfabriek kocht en naar Van der Valk Investments voor de bouw van een hotel en congrescentrum op het Larserplein. Daarnaast kochten diverse bedrijven stukken grond voor uitbreidingen.

De hoeveelheid verkochte bedrijfsgrond in Lelystad was vorig jaar een stuk lager dan in 2017, want in dat jaar werd in één keer 35 hectare afgenomen door Inditex.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel