Bouw Floriade officieel van start

ALMERE • Do 14 februari 2019 | 15:55 • Donderdag 14 februari 2019 | 15:55

De bouw van de Floriade-woonwijk en de realisatie van het terrein voor het evenement is officieel begonnen. De ontwikkelcombinatie Amvest Dura Vermeer, de gemeente en de Floriade BV wilden de start niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er op het voormalige terrein van camping Waterhout een hek om een boom geplaatst.

De drie partijen willen die behouden voor de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. De boom was met een boomhut een belangrijk onderdeel van camping Waterhout en is volgens de iniatiefnemers ook van bijzondere waarde voor het nog te ontwikkelen gebied vanwege zijn mooie roze bloemen en kersen.

Bouwen van woningen
Amvest en de gemeente tekenden op 20 december vorig jaar de overeenkomst voor de ontwikkeling van het gebied. De gebiedsontwikkeling en het evenement zijn met elkaar verweven. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een wijk met zo'n 600 woningen wordt neergezet. Een aanzienlijk deel van de huizen wordt al voorafgaand aan de Floriade gebouwd. Hoewel de planning krap is, gaan de partijen ervan uit dat de eerste woningen er halverwege volgend jaar staan.

Camping verhuist naar Noorderplassen
Na jaren gesteggel met de gemeente, vertrok camping Waterhout eind vorig jaar uit het gebied om plaats te maken voor deze ontwikkeling. De camping sloot uiteindelijk een deal met de gemeente en opent in april de deuren op Schateiland bij de Noorderplassen. De bouw daar is ook in volle gang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel