MC Zuiderzee stopt voortijdig met operaties

LELYSTAD • Do 21 februari 2019 | 16:54 • Donderdag 21 februari 2019 | 16:54

De operaties die vrijdag en volgende week nog gepland stonden bij het MC Zuiderzee in Lelystad gaan niet door. Het ziekenhuis vindt het niet meer verantwoord om ze uit te voeren. Dit komt omdat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan de overdracht van de zorg aan het St Jansdal.

Vanaf donderdagavond 28 februari om 22:00 uur gaat het St Jansdal aan de slag om het ziekenhuis opnieuw in te richten. Tot dat moment vindt de zorg nog plaats onder vlag van de curator.

Patiëntveiligheid
De veiligheid van patiënten heeft voor ons altijd voorop gestaan zegt de woordvoerder van het ziekenhuis.

"We vinden het niet verantwoord om tussen de verhuisdozen te zitten en tegelijkertijd mensen te opereren." Het ziekenhuis geeft aan dat het gaat om een zelfstandige beslissing en dat het niet door de inspectie is gedwongen om de operaties te annuleren.

Hoeveel ingrepen er nog gepland stonden, is niet bekend. Volgens het ziekenhuis gaat het niet om hele grote aantallen. Patiënten worden door het MC Zuiderzee telefonisch op de hoogte gebracht en in overleg wordt gekeken naar een oplossing.

Ombouw
Als het St Jansdal volgende week de touwtjes in handen krijgt moet er een hoop gebeuren. Het ziekenhuis wil in Lelystad gaan werken met exact dezelfde apparatuur als in Harderwijk. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt eerst gewerkt aan het ombouwen van de spoedpoli. Die moet vrijdagochtend weer open kunnen.

Het weekend wordt vervolgens gebruikt om de rest van de poliklinieken klaar te maken. Vanaf maandag 4 maart zullen daar dan weer patiënten gezien kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel