'70% Flevolanders is van plan te stemmen'

FLEVOLAND • Do 28 februari 2019 | 8:50 • Donderdag 28 februari 2019 | 8:50

Een grote meerderheid van 70% van de inwoners van de provincie is van plan om op 20 maart te gaan stemmen bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Dat concluderen vakblad Binnenlands Bestuur en onderzoeksbureau Team Vier na een peiling.

Daarmee is de intentie om te gaan stemmen in Flevoland het hoogst van heel Nederland. Ter vergelijking: in Limburg en Groningen is minder dan de helft van de stemgerechtigden dit van plan. De waterschapsverkiezingen leven minder, zo wijst het onderzoek uit. Slechts 39 procent van de ondervraagden in Flevoland denkt hiervoor zeker wel te gaan stemmen.

Verkiezingen leven niet
Bij de vorige verkiezingen voor de Staten kwam 46 procent van de kiesgerechtigden opdagen. Uit het onderzoek blijkt overigens dat de verkiezingen landelijk gezien niet echt leven. Een krappe 58% van de respondenten is van plan om zeker te gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen en slechts 35% doet dat bij de waterschapsverkiezingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel