Forum voor Democratie hult zich in stilzwijgen

FLEVOLAND • Ma 4 maart 2019 | 17:56 • Maandag 4 maart 2019 | 17:56

Politieke partij Forum voor Democratie doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland, maar hult zich in stilzwijgen. Omroep Flevoland probeert al wekenlang contact te zoeken met de mensen achter de partij om meer te weten te komen over kandidaten op de lijst of de plannen voor Flevoland, maar de partij is vaak onbereikbaar. Na herhaaldelijk aandringen heeft fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn te kennen gegeven niet te willen meewerken aan de activiteiten van Omroep Flevoland omtrent de verkiezingen.

Afgelopen weekend is het verkiezingsprogramma gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de partij tegen windmolens is en Urk windmolenvrij wil maken. Het aantal subsidies moet worden teruggesnoeid; al wordt niet toegelicht welke dat zouden moeten zijn. Daarnaast wil Forum stoppen met experimenten in de Oostvaardersplassen. Maar hoe dat moet, schrijft de partij niet in het verkiezingsprogramma.

Algemeen bekend is dat Forum voor Democratie alleen aan de Provinciale Statenverkiezingen meedoet om zetels te bemachtigen bij de Eerste Kamerverkiezingen in mei. "De Provinciale Staten kiezen de nieuwe Eerste Kamer. Daarom is het van cruciaal belang dat FVD zoveel mogelijk zetels haalt bij de Provinciale Statenverkiezingen om het Kabinet Rutte-III zijn meerderheid in de Eerste Kamer te ontnemen", staat op de site van de partij. In contacten met Forum wordt ook duidelijk dat de pers wordt gezien als een soort vijand en niet een doorgever van het nieuws.

Meer nieuws over de verkiezingen vind je op onze speciale website Flevoland Kiest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel