Forum voor Democratie hult zich in stilzwijgen

FLEVOLAND • Ma 4 maart 2019 | 17:56 • Maandag 4 maart 2019 | 17:56

Politieke partij Forum voor Democratie doet voor het eerst mee aan de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland, maar hult zich in stilzwijgen. Omroep Flevoland probeert al wekenlang contact te zoeken met de mensen achter de partij om meer te weten te komen over kandidaten op de lijst of de plannen voor Flevoland, maar de partij is vaak onbereikbaar. Na herhaaldelijk aandringen heeft fractievoorzitter Gert-Jan Ransijn te kennen gegeven niet te willen meewerken aan de activiteiten van Omroep Flevoland omtrent de verkiezingen.

Afgelopen weekend is het verkiezingsprogramma gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de partij tegen windmolens is en Urk windmolenvrij wil maken. Het aantal subsidies moet worden teruggesnoeid; al wordt niet toegelicht welke dat zouden moeten zijn. Daarnaast wil Forum stoppen met experimenten in de Oostvaardersplassen. Maar hoe dat moet, schrijft de partij niet in het verkiezingsprogramma.

Algemeen bekend is dat Forum voor Democratie alleen aan de Provinciale Statenverkiezingen meedoet om zetels te bemachtigen bij de Eerste Kamerverkiezingen in mei. "De Provinciale Staten kiezen de nieuwe Eerste Kamer. Daarom is het van cruciaal belang dat FVD zoveel mogelijk zetels haalt bij de Provinciale Statenverkiezingen om het Kabinet Rutte-III zijn meerderheid in de Eerste Kamer te ontnemen", staat op de site van de partij. In contacten met Forum wordt ook duidelijk dat de pers wordt gezien als een soort vijand en niet een doorgever van het nieuws.

Meer nieuws over de verkiezingen vind je op onze speciale website Flevoland Kiest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (13)

 • Willemsen

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Ik vraag me af of al die kiezers die zo bewust de laatste keer op hun partij hebben gestemd ook weten wat die partij allemaal de afgelopen periode heeft gedaan. Wellicht dat FvD af wil van de provinciale staten. Ik heb dat niet nagetrokken maar mocht dit zo zijn dan stem ik op die partij.

  reageer
 • Inwoner

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Het is hun goed recht en als je het niks vindt gewoon niet op stemmen

  reageer
 • Thomas

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Standaard Trump-tactieken: Geen idee hebben, haat verspreiden, als iemand daarop wijst de vrije media die dat nieuws brengen aanvallen.

  Hopen dat de FvD aanhangers nu niet direct hun Amerikaanse collega's achterna gaan en Omroep Flevoland bommen in de post sturen 'want jullie zijn de mainstream media'

  reageer
 • Henk

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Wat een idiote uitspraken.

 • Danny

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Hahahaha
  . Slim bezig..eerst even horen waar de problemen zitten ...dan een tegengeluid laten horen en maar zelf natuurlijk ook niet weten hoe het opgelost kan worden....ik begin ook een partij...meer geld voor Flevolanders..groter en fraaier winkelcentrum ....meer te doen voor jeugd ...meer verzorging voor ouderen...meer pensioen maar ook slaapbegeleiding voor onze jeugd......sorry...ben niet bereikbaar voor commentaar.....gewoon op mij stemmen

  reageer
 • HK

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Het wordt hoog tijd dat er in Nederland een kiesdrempel wordt ingevoerd. Dan verloopt besluitvorming een stuk sneller en zijn we af van belangengroepjes en ons-issuepartijen als FvD, Partij voor de Dieren, Jezus Leeft, de Piratenpartij en noem maar op.

  reageer
 • Kiezer

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Er is al een kiesdrempel. Waarschijnlijk bedoel je dat die verhoogd zou moeten worden? Overigens heeft de PvdD 5 zetels in de tweede kamer, dat is allang geen one issue partij meer en die halen de kiesdrempel op hun sloffen.

 • laat alle reacties zien
 • Beans

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Hoe wil je het publiek nog gaan bereiken wanneer je niet eens met de lokale media communiceert. Onhandige actie.

  reageer
 • Saar

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  Ik geef FvD groot gelijk. Er is toch geen kiezer werkelijk geïnteresseerd in de Provinciale Staten. Het gaat uitsluitend om de Eerste Kamer. Ransijn zou er goed aan doen om hier ronduit voor uit te komen.

  reageer
 • Gerrit

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  reden te meer om er juist niet op te stemmen lijkt me.

  reageer
 • Arjan

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  Conclusie 1: de getrapte verkiezing van de Eerste Kamer via de Provinciale Staten is een democratisch gedrocht, deze twee moeten echt uit elkaar gehaald worden. Conclusie 2: het zogenaamde Forum voor Democratie heeft bitter weinig op met democratie, het is slechts een vehikel voor het onverzadigbare ego van luchtfietser Baudet. Trap er niet in!

  reageer
 • Wim

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  Er is genoeg om op te stemmen waar je geen inzicht op hebt en ook nooit inzage in zal krijgen

  reageer
 • Poldermens

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  Net doen alsof je voor het belang van de inwoners opkomt, maar het gaat alleen om het eigen belang. Hoe komen we in de Eerste Kamer.
  Daarom stem ik op de doeners en niet op de roeptoeteraars. Ze hebben nog nooit echt met hun poten in de klei gestaan. Neem nou Thierry, lekker lang gestudeerd, wat leuke essays en boekjes gepubliceerd. En verder?

  reageer
 • Henk

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Thierry heeft lesgegeven aan universiteiten. Wie echt nooit een serieuze baan gehad heeft, is Jesse Klaver.

 • Janssen

    Di 5 maart Dinsdag 5 maart

  Je hebt dus nog nooit gestemd

 • Mars

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  Nee,dan liever een Mark die 100 geschiedenis heeft gestudeerd en alles bij elkaar liegt. Die zijn baantje in de EU of bij een multinational veilig stelt.
  Maar hij zit wel bij de 'oude' partijen...

  Hoe goed heb je de standpunten van het FvD gelezen, of papegaai je maar iedereen na?

 • Linda

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  Provinciale staten totaal oninteressant, het enige is dat ze de 1e kamer kiezen, en FVD moet daar zo groot mogelijk worden

  reageer
 • A.

    Ma 4 maart Maandag 4 maart

  Tja, maar stemmen op een partij die niet aangeeft wat het voor de provincie wil doen, daar stem je toch niet op? Als ze stemmen willen mowten ze wel wat inzicht geven!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert