Eind mei nieuw advies voor college GS

FLEVOLAND • Wo 8 mei 2019 | 21:46 • Woensdag 8 mei 2019 | 21:46

Eind mei moet er een nieuw advies liggen voor een college van Gedeputeerde Staten in Flevoland. Dat hebben Provinciale Staten woensdagavond afgesproken. De eerste poging om een college te vormen van Forum voor Democratie, VVD, CDA, ChristenUnie en de PvdA strandde twee weken geleden.

De collegeonderhandelingen in Flevoland beginnen daarom opnieuw. De onderhandelingen worden geleid door oud-Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove van het CDA en voormalig commissaris van de Koning in Utrecht Willibrord van Beek van de VVD.

Forum voor Democratie, VVD, CDA, ChristenUnie willen samen verder, maar hebben zonder de PvdA geen meerderheid in Provinciale Staten. Daarom hopen ze dat een andere fractie zich bij hen aansluit.

Mocht dat niet lukken, dan wordt er naar andere combinaties gekeken om een coalitie te smeden. Op 29 mei wordt in het provinciehuis besproken wat de uitkomst is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Harry

    Do 9 mei Donderdag 9 mei

  Ach, over drie weken maar... Je bent een pluche zitter of je bent het.... (niet??)

  reageer
 • A3

    Do 9 mei Donderdag 9 mei

  Wat een unieke kans voor PVV, SGP en 50Plus. Vijfde partij gezocht voor rechtse coalitie met FvD-VVD-CDA-CU, minimaal één extra zetel nodig, maar liefst wel meer. Heel apart is dat in Overijssel CDA-VVD-FvD-CU samen ook op zoek zijn naar een vijfde partner, ook al hebben ze daar met zijn vieren al wel een meerderheid. Ook in Overijssel zijn SGP en 50Plus uitdrukkelijk in beeld.

  reageer
 • Berg

    Do 9 mei Donderdag 9 mei

  KC: droom lekker verder: d,r staat een vliegveld bijna helemaal leeg! (Eelde)
  Lelystad geeft frisse lucht!

 • Peter

    Do 9 mei Donderdag 9 mei

  Heb je de berichten uit Overijssel niet gevolgd A3? Daar gaan ze formeren met VVD, CDA, ChristenUnie PvdA en SGP. Daar doen ze het zonder GL en zonder FvD....

 • KC

    Do 9 mei Donderdag 9 mei

  In Overijssel is het begrijpelijk, want het FvD heeft een oud SGP-wethouder van Staphorst naar voren geschoven als gedeputeerde. Daar zit Flevoland echt niet op te wachten. Gewoon het oude college met aanvulling GL, als deze niet meer tegen het vliegveld is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert