Online enquête: ruime meerderheid wil Lelylijn

FLEVOLAND • Ma 11 maart 2019 | 15:44 • Maandag 11 maart 2019 | 15:44

Uit een poll op social media blijkt dat zo'n negentig procent van de stemmers voor de komst van de Lelylijn is. Dat is een spoorverbinding door Noordoostpolder naar het noorden van het land.

Lelylijn
In een aantal verkiezingsprogramma's is te lezen dat het provinciebestuur zich moet inzetten om de Lelylijn te verwezenlijken. Dat is een spoorverbinding van Lelystad door Noordoostpolder en Friesland naar Groningen. Vergelijkbaar met de Zuiderzeelijn die in november 2007 na jaren van praten werd afgeblazen. Als compensatie kreeg Flevoland van het Rijk miljoenen euro's om te besteden aan het verbeteren van het economisch klimaat. Nu denken verschillende partijen dat de spoorverbinding opnieuw op de politieke agenda kan worden gezet.

"Wordt toch wel tijd"
In totaal brachten zo'n 1800 mensen hun stem uit op Twitter, Facebook en Instagram. Ondanks dat een overgrote meerderheid het eens was met de stelling is er weinig vertrouwen dat zo'n Lelylijn er daadwerkelijk komt: "Als er geld vanuit Den Haag vrij gemaakt wordt, durf ik te wedden dat het WÉÉR aan de andere kant van de brug blijft", zegt Wilma Vds op Facebook. "Dat wordt toch wel tijd", schrijft Alfred Kanis. Anderen zijn voor een Lelylijn maar alleen als het niet ten koste gaat van natuur. Ingrid stemt tegen want ze vindt dat de prioriteit eerst gelegd moet worden bij een rechtstreekse intercity tyssen Lelystad- Almere en Utrecht.

Inmiddels staat er een nieuwe stelling online. Die is hier te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel