Verkiezingspoll: Stop bouw nieuwe windmolens

FLEVOLAND • Wo 13 maart 2019 | 14:50 • Woensdag 13 maart 2019 | 14:50

De verkiezingen voor Provinciale Staten en het waterschap staan voor de deur. Omroep Flevoland besteedt in de aanloop naar 20 maart dagelijks aandacht aan de verkiezingen, ook met een online enquête.

Stelling: Stop bouw nieuwe windmolens op het land

Je kunt jouw stem tot donderdag 14 maart 15:00 uur uitbrengen op Twitter, Facebook en Instagram.

Windmolens
Flevoland is koploper op het gebied van windenergie. Nergens in Nederland staan zoveel windturbines als in Flevoland. Er gaan stemmen op om te stoppen met het bouwen van nieuwe windparken en alternatieven te zoeken voor het opwekken van groene stroom. Grote partijen zoals VVD, PVV en ChristenUnie willen geen nieuwe molens op het land. Partijen aan de linkerkant zoals SP, PvdA en GL én CDA en D66 zien het liefst wel nieuwe windturbines in het Flevolandse landschap.

Discussie
De uitkomst van de poll wordt donderdag gebruikt voor een discussie over de verkiezingen in de visualradio-studio van Omroep Flevoland. Vanaf 15:00 gaan woordvoerders van de partijen D66, SGP en VVD met elkaar in discussie. Het programma is te volgen op radio, tv, omroepflevoland.nl en apps (onder de knop 'live').

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel