Nacht rustig verlopen; politie blijft waakzaam

URK • Za 16 maart 2019 | 9:52 • Zaterdag 16 maart 2019 | 9:52

De politie heeft het in de nacht van vrijdag op zaterdag op en rond Urk relatief rustig gehad. 's Avonds zijn vier mensen gearresteerd voor verboden wapenbezit. Bij een van die arrestaties werd een slagwapen ontdekt gewikkeld in een vlag. Twee verdachten zijn minderjarig. Zij zijn inmiddels weer thuis, maar worden nog wel verdacht.

In totaal zijn meer dan 50 auto's weggestuurd. Mensen die zonder goede reden op weg waren naar Urk konden door de politie worden teruggestuurd.

Sinds een ruzie maandagavond is het onrustig op Urk. Toen ontstond een vechtpartij in en bij een huis van een Marokkaans-Nederlands gezin aan de Noorderpalen. Daar had zich een groep van enkele tientallen jongeren verzameld. Twee van hen drongen het huis binnen en raakten in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw lichtgewond.

Politie alert
Mensen mochten van vrijdag op zaterdag niet samenscholen met het doel te rellen. "Als we een auto vol met jongeren staande hielden die zonder goede reden naar Urk kwam, dan waren we extra scherp", vertelt een politiewoordvoerder.

Ook zaterdag houdt de politie rekening met mogelijke onrust in het dorp. Of de politie net zo groot uitpakt als vrijdag, wil de woordvoerder uit veiligheidsoverwegingen niet toelichten. "Maar alles is mogelijk." De toegangswegen worden weer uit voorzorg gecontroleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel