Flevolanders willen dat provincie zorgt voor genoeg goedkope woningen

FLEVOLAND • Ma 18 maart 2019 | 11:29 • Maandag 18 maart 2019 | 11:29

Invullers van de StemWijzer willen dat de provincie, gemeenten in Flevoland dwingt om voldoende sociale- en middeldure woningen te bouwen. Dat zegt Eddy Habbe Jansen van ProDemos. De organisatie die de StemWijzer maakt.

Zo'n 78% van de Flevolanders is het eens met de stelling: De provincie moet gemeenten dwingen om het aantal sociale en middeldure woningen op peil te houden. Deze kiezers vinden onder meer Forum voor Democratie, DENK, 50PLUS en de PvdD aan hun zijde. De VVD en de PVV vinden niet dat de provincie gemeenten moet verplichten te zorgen voor voldoende sociale woningen.

Flevolanders vinden dat de provincie geen geld moet geven aan gemeentes voor het huisvesten van statushouders. Dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning. Onder meer het CDA, de SP en OPA vinden ook dat er geen provinciale geldstroom naar de huisvesting van statushouders moet gaan. GroenLinks, DENK, de PvdD, de PvdA en D66 vinden dat de provincie wel financieel moet bijspringen.

Recreatiewoningen
Verder vindt een meerderheid van de invullers dat permanent wonen in vakantiehuizen mogelijk moet worden. Een meerderheid van de partijen is daar tegen. DENK heeft als enige partij geen mening over het permanent wonen in recreatiehuizen. Die partij vindt dat per situatie beoordeeld moet worden of een persoon in de woning mag blijven wonen of niet.

Inmiddels is de StemWijzer zo'n 40.000 keer ingevuld. In Nederland hebben ongeveer een miljoen mensen deze stemhulp gebruikt.

Meer verkiezingsnieuws is te vinden op www.flevolandkiest.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel