Jongeren in Zeewolde: 'Beetje een uitgestorven plek hier'

ZEEWOLDE • Ma 18 maart 2019 | 11:30 • Maandag 18 maart 2019 | 11:30

Voelen de Flevolandse jongeren zich verbonden met hun woonplaats? Zien ze zichzelf hier later nog wonen, of willen ze het liefst zo snel mogelijk weg? Wat maakt dat ze wel of niet trots zijn en wat voor dingen zouden ze graag veranderd willen zien in hun gemeente? In de videoreeks 'De Stem Van' interviewt Marit Severijnse jongeren uit de verschillende gemeenten van Flevoland om daar antwoord op te krijgen.

Marit heeft het afgelopen halfjaar voor de Hogeschool Amsterdam in een afstudeeropdracht onderzoek gedaan naar jongeren en hun stemgedrag. Jongeren vinden politiek een ver van hun bed show, zo blijkt uit het onderzoek. Zij voelen zich niet aangesproken door de thema’s die aan bod komen. "Daarom heb ik in mijn video’s onderwerpen behandeld die zij wel belangrijk vinden", zegt Marit hierover.

Deze maandag zie je hoe de jongeren in Zeewolde denken over hun woonplaats.

Weet je nog niet op welke partij je moet stemmen? Dan kun je een stemhulp gebruiken, zoals de Stemwijzer en MijnStem. Voor alle informatie over de verkiezingen kun je kijken op de pagina van Flevoland Kiest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel