Meerderheid heeft geen bezwaar tegen afschieten dieren Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Di 19 maart 2019 | 10:16 • Dinsdag 19 maart 2019 | 10:16

Tweederde van de Flevolanders heeft geen bezwaar tegen het afschieten van grote grazers in de Oostvaardersplassen. Dat blijkt uit de StemWijzer van ProDemos, een stemhulp voor de Provinciale Statenverkiezingen.

In december is begonnen met het afschieten van ruim 1800 edelherten. Dit wordt gedaan na een advies van de commissie Van Geel over het beleid in het natuurgebied. Onder meer de VVD, het CDA en de SGP zijn voorstanders van het afschot. De PVV, Respect! en de Partij voor de Dieren zijn felle tegenstanders.

Geen mening
Deelnemers aan de StemWijzer hadden de meeste moeite met de stelling 'De provincie moet nieuwe mestverwerkingsfabrieken toestaan om zich in Flevoland te vestigen'. Bij geen enkele andere stelling gaven zo veel deelnemers aan dat ze geen mening hadden.

De StemWijzer is inmiddels zo'n 44.000 keer ingevuld voor Flevoland. Dit is relatief gezien vaker dan in alle andere provincies. Ook in Overijssel wordt de StemWijzer vaak ingevuld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel