CdK: partijen krijgen lijst met thema's waar het over moet gaan

FLEVOLAND • Wo 20 maart 2019 | 15:03 • Woensdag 20 maart 2019 | 15:03

Politieke partijen die mee hebben gedaan aan Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland krijgen vanavond al van de Commissaris van de Koning Leen Verbeek een lijstje met onderwerpen waar het de komende jaren in Flevoland over zou moeten gaan. Dat vertelde Verbeek woensdagmorgen in het radioprogramma '1 op 1' met Sven Kockelmann.

Verbeek stelt dat het document de basis is voor de collegeonderhandelingen. "Om de agenda op de goede manier georganiseerd te krijgen, zodat ze het gaan hebben over de onderwerpen waar ze het over moeten hebben".

In een nadere toelichting zegt Verbeek dat het belangrijk is dat er op de grote onderwerpen continuïteit is. "We zijn bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeling en aanleg van havens. Je kunt niet zomaar opeens een andere koers varen, anders krijg je dat niet voor elkaar", aldus Verbeek. Hij benadrukt dat het aan de partijen zelf is wat ze met zijn advies doen en welke onderdelen ze serieus nemen en welke ze negeren.

Verbeek was donderdagochtend te gast bij NPO Radio 1 om het belang van de provincie en daarmee ook de Provinciale Staten-verkiezingen te benadrukken. Met presentator Kockelmann besprak hij onder meer de voortgang en kansen van Lelystad Airport, de nieuwe lobby voor een Zuiderzee-spoorlijn, de situatie rond het ziekenhuis in Lelystad en de stand van zaken in de Oostvaardersplassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel