Nog geen algeheel rookverbod in ziekenhuis St Jansdal

LELYSTAD • Ma 25 maart 2019 | 16:29 • Maandag 25 maart 2019 | 16:29

De Lelystadse vestiging van ziekenhuis St Jansdal krijgt voorlopig nog geen algeheel rookverbod zoals dat vanaf maandag in Harderwijk gaat gelden. Dat zegt voorlichter Anneke Plette. Volgens haar zijn er in Lelystad allerlei belangrijke zaken die eerder geregeld moeten worden. Dit betekent dat de komende tijd nog bij de rookplek naast het ziekenhuis een sigaret mag worden opgestoken.

Bij het Harderwijkse St Jansdal ziekenhuis mag vanaf maandag op het hele terrein niet meer gerookt worden. De overdekte rookplekken buiten het pand worden weggehaald. En personeel dat van het terrein af wil gaan om te roken, moet eerst de werkkleding uittrekken voordat zij een sigaret aan mogen steken. Het idee is daarbij dat de geur van roken in de kleding trekt. Patiënten zouden dit niet aangenaam vinden.

Omdat het rookverbod op maandag 1 april ingaat, heeft St Jansdal intern aan personeel laten weten dat er absoluut geen sprake is van een grap. Volgens het St Jansdal is in december al besloten om het rookverbod in te stellen en heeft de invoering sindsdien de nodige voorbereidingen gekost.

Mochten medewerkers vanwege het rookverbod overwegen te stoppen, dan biedt het ziekenhuis daarbij begeleiding aan. Anneke Plette benadrukt dat het rookverbod niet bedoeld is om personeel tot stoppen aan te zetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel