Flevolandse politiek worstelt nog met Forum

FLEVOLAND • Do 28 maart 2019 | 22:55 • Donderdag 28 maart 2019 | 22:55

De Flevolandse politiek worstelt nog met nieuwkomer Forum voor Democratie, de partij die vorige week in een klap de grootste werd van de provincie.

De onwennigheid werd donderdagavond duidelijk tijdens een vergadering van de politieke leiders in de provincie. Daarbij was ook voorman Gert-Jan Ransijn van Forum voor Democratie aanwezig. Meerdere fracties vroegen Ransijn wat de partij precies wil in Flevoland, maar ze kregen daarop geen antwoord. Forum voor Democratie zei dat graag persoonlijk toe te willen lichten aan de andere politici.

De partijen werden het wel eens over de opdracht aan informateur Annemarie van Gaal, die door Forum voor Democratie is aangesteld. Zij gaat onder meer uitzoeken welke partij in een college van Gedeputeerde Staten wil deelnemen en onder welke voorwaarden. Ondanks de oproep van meerdere partijen om deze gesprekken in de openbaarheid te laten plaatsvinden, gaat dat niet gebeuren. Een meerderheid van de Staten vreest dat politici dan niet vrijuit durven te praten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel