Gedeeltelijke ontruiming dreigt voor woonproject Diamondiaal

ALMERE • Ma 1 april 2019 | 22:00 • Maandag 1 april 2019 | 22:00

Woonfonds MeerWonen in Almere wil eind deze week een oplossing hebben voor de huurders van het woonproject Diamondiaal in Oosterwold. Lukt dat niet, dan gaat de deurwaarder op 16 april kamers ontruimen.

De kamers in het complex werden verhuurd door wooncoöperatie Diamondiaal. Na een verloren rechtszaak over achterstallige huur en verhuur in strijd met de afspraken moet Diamondiaal de 81 kamers overdragen aan MeerWonen. Dit blijkt ingewikkelder te zijn dan gedacht.

De woningen zijn bedoeld voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning en mensen die zich geen eigen woning kunnen veroorloven. Samen met het wijkteam van de gemeente heeft MeerWonen geïnventariseerd wie er precies in het complex wonen.

Nog geen contact met helft huurders
Volgens woordvoerder Layana Mokoginta van MeerWonen is er tot nu toe met zo'n zestien huurders gesproken. Vermoedelijk gaat het om de helft van alle huurders, maar zeker is dat niet. Er blijken ook mensen illegaal en zonder verblijfsvergunning in Diamondiaal te wonen. Met die groep heeft Meerwonen nog geen contact kunnen krijgen. Het woonfonds roept de illegale huurders op zich te melden.

Tegen de regels in
Daarnaast werden de 81 kamers niet allemaal aan afzonderlijke huurders verhuurd. In één geval is een verdieping met zeven kamers als complete ruimte verhuurd. Dat is tegen de afspraken in.

Huurders die aan de voorwaarden van het woonconcept voldoen, kunnen van MeerWonen een nieuw huurcontract krijgen. Huurders die niet voor een contract in aanmerking komen, hebben tot 16 april om het complex vrijwillig te verlaten. Doen zij dat niet, dan zal de deurwaarder ze uitzetten.

De situatie van de kwetsbare huurders wordt door het Almeerse college van B en W nauwlettend gevolgd. Het wil voorkomen dat huurders op straat komen te staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (7)

 • Ellnie

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  Waarom is hier niet dichter bovenop gezeten door Woonfonds MeerWonen? Zij zijn toch eindverantwoordelijke?

  reageer
 • Thomas

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  Verblijf door illegalen? Diamondiaal heeft zich dus medeschuldig gemaakt aan mensensmokkel. Dit krijgt nog een strafrechtelijk staartje, hoop ik?

  En hoe zit het met de subsidies van belastinggeld die ze ontvingen? Hoe snel kan de gemeente dat terugvorderen?

  reageer
 • Freek 3

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  waar concludeer jij uit dat het om mensensmokkel gaat? ik vermoed dat je zaken door elkaar haalt.

 • Sjaak

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  Uitslag was van te voren bekend.

  reageer
 • Chantel

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  waarom is die mevrouw abaas of hoe ze ook heet van die inspiratie club nu opeens verdwenen? Dit was toch haar geweldige idee?

  reageer
 • Sjaak

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  Met goed gevulde beurs richting noorderzon?

 • Almeerder

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  "Er blijken ook mensen illegaal en zonder verblijfsvergunning in Diamondiaal te wonen." Snel eruit zetten en plaats maken voor mensen die er wel recht op hebben.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  Dus weer een faalprject.

  reageer
 • Bertie

    Di 2 april Dinsdag 2 april

  glashard lopen liegen. Nee hoor alle illegalen zijn weg. Over de rug van statushouders geld verdienen. En de rest van de wijk uitnodigen voor een trommelsessie a €10,00. Om je huurschuld te betalen zeker. Ga het project inrichten waarvoor het bedoeld is en maak er niet zo n puinhoop van.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert