Wijkbewoners ongerust na reeks inbraken De Erven

EMMELOORD • Ma 1 april 2019 | 23:00 • Maandag 1 april 2019 | 23:00

De schrik zit er goed in bij bewoners van de wijk De Erven in Emmeloord. De afgelopen tijd zijn daar verschillende woninginbraken geweest. Maandagavond werden hierover raadsvragen gesteld.

Volgens wijkbewoner Jan van der Molen praat de hele buurt er over. "Het komt wel heel dichtbij, ik weet dat bij verschillende buren is ingebroken en ik heb al een paar keer mensen gezien die niet in de wijk horen. Dat raakt je toch." Dat geldt ook voor zijn buurman Harrie Hoekzema. Bij hem is in een tijdje geleden ingebroken. "Ze hebben toen flink wat buit gemaakt. Het idee dat andere mensen aan je spullen zitten is niet fijn."

De buren zijn begonnen met WhatsApp Buurt Preventie. "We willen gewoon niet dat er weer ingebroken wordt en met deze WhatsApp-groep kunnen we daar gezamenlijk aan bijdragen. We hebben inmiddels ook borden opgehangen," legt Van der Molen uit.

"Niet meer inbraken"
Gemeenteraadslid Jasper van Os van de VVD stelde maandagavond raadsvragen over de recente inbraken in de wijk. Burgemeester Harald Bouman antwoordde dat het aantal inbraken over een langere periode in Emmeloord aan het dalen is, maar dat er de laatste weken toch weer inbraken zijn geweest. De politie zit er bovenop en heeft ook verdachten aangehouden. De aandacht daarvoor kan volgens Bouman de reden zijn dat het lijkt dat er meer wordt ingebroken.

Cameratoezicht
Raadslid Van Os had graag gewild dat de gemeente met cameratoezicht komt in de wijk. Burgemeester Bouman is daartoe niet bereid. Mensen met een camerasysteem wordt wel gevraagd zich bij de politie te laten registeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel