Partijen willen tweede informatieronde voor college Gedeputeerde Staten

FLEVOLAND • Di 30 april 2019 | 20:52 • Dinsdag 30 april 2019 | 20:52

Forum voor Democratie, VVD, CDA en ChristenUnie willen dat er een tweede informatieronde komt om te bepalen welke partijen samen een nieuw college van Gedeputeerde Staten moeten vormen.

De vier partijen kwamen dinsdagavond bij elkaar om te praten over de voortgang van het vormen van een college, nadat de PvdA op 24 april uit de onderhandelingen stapte. De overgebleven partijen, die volgens informateur Annemarie van Gaal samen met de Partij van Arbeid een college zouden moeten vormen, betreuren de beslissing van de partij en het late moment waarop dit heeft plaatsgevonden.

Door de nieuwe situatie zijn de vier partijen tot de conclusie gekomen dat een vervolgopdracht voor een tweede informatieronde noodzakelijk is. "De bouwstenen uit het advies van de vorige informateur blijven echter voor deze vier partijen één van de uitgangspunten. Daarnaast blijven we als partijen streven naar een brede werkbare meerderheid op basis van een gedeelde visie en ambitie", schrijft Gert-Jan Ransijn van Forum voor Democratie in een verklaring aan Omroep Flevoland.

Op 8 mei is er een extra Statenvergadering over de collegevorming. Dan wordt het voorstel voor de tweede informatieronde besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel