Nasleep tankauto-ongeval kostte 791.000 euro

NAGELE • Wo 8 mei 2019 | 21:36 • Woensdag 8 mei 2019 | 21:36

De totale schoonmaak- en saneringskosten van het tankauto-ongeval dat in oktober bij Nagele plaatsvond, bedragen 791.000 euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de provincie. De provincie heeft alle kosten voorgeschoten, maar deze worden verhaald op de veroorzaker.

Volgens een woordvoerder van brandstofbedrijf Van Staveren moest de chauffeur van hun tankauto uitwijken voor een tegenligger die op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. Onderzoek door de politie heeft dit uitgewezen.

De tankauto kwam in de berm terecht en kantelde. Ondanks snel genomen maatregelen kon niet worden voorkomen dat duizenden liters benzine en diesel op de weg en in grond langs de weg lekten.

Er waren zo'n 250 vrachtautoritten nodig om alle vervuilde grond af te voeren. Ook moest het asfalt worden vernieuwd en moest een fietspad opnieuw worden aangelegd. De Schokkerringweg tussen de A6 en Nagele was vijf weken afgesloten voor autoverkeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel