Marina stapt uit overleg over toekomst jachthaven

ALMERE • Ma 13 mei 2019 | 22:05 • Maandag 13 mei 2019 | 22:05

Marina Muiderzand wil zich niet meer bemoeien met de herinrichting van het gebied rond de jachthaven bij Almere Poort. Dit blijkt uit een brief die het bedrijf stuurde aan het college van burgemeester en wethouders. Sinds 2006 overlegt Marina Muiderzand met de gemeente over herinrichting en een mogelijke buitendijkse uitbreiding. Dat overleg heeft vooralsnog tot niets geleid.

"Wij hebben al die tijd getracht ons constructief op te stellen, maar we komen voor ons gevoel geen steek verder", aldus Marina Muiderzand. In 2012 maakte het bedrijf afspraken met de gemeente. Zij moest zich maximaal inspannen om het catamaranstrand draaiende te houden en bovendien een nieuwe openbare havenkom gaan beheren.

Wat is het toekomstplan?
Van de twee kleine catamaranstranden aan het IJmeer die er nu liggen, wil Marina Muiderzand één groot publieksstrand maken. Op dit moment liggen daar nog 450 catamarans. Om ruimte te maken voor het publieksstrand moeten die naar een nieuwe opslag. Daarvoor moet er buitendijks langs de huidige haven een stuk land bijkomen.

Marina Muiderzand zegt nu in het hele proces alleen maar op vertraging en weerstand te stuiten. "We weten nu nog steeds niet waar we staan. Ondertussen hebben wij allerlei kosten gemaakt." De jachthaven zegt het vertrouwen in een goede wending te zijn verloren, omdat nog steeds niet duidelijk is of het catamaranstrand wel kan worden verplaatst.

Het lijkt Marina Muiderzand daarom beter pas weer aan tafel te komen als ze weet waar ze aan toe is. Marina Muiderzand geeft in de brief aan vanaf de zijlijn te gaan kijken wat er nog van de plannen terechtkomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel