Eerst meepraten, dan het bestemmingsplan

ALMERE • Vr 12 april 2019 | 6:07 • Vrijdag 12 april 2019 | 6:07

Bewoners van de drie Muiderburght flats in Almere Poort moeten eerst de mogelijkheid krijgen om mee te praten, daarna wordt het bestemmingsplan Poort Buitendijks pas besproken. Dat was de conclusie donderdagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad in een loods in Almere Poort. Bij belangrijke onderwerpen vergadert de raad op locatie.

Bij de vergadering waren zo'n zeventig omwonenden aanwezig. Negen insprekers uitten hun zorgen onder meer over de uitbreidingsplannen van de jachthaven Marina Muiderzand. Ook verwijten zij de gemeente dat die hen niet serieus neemt.

Het was de bedoeling dat de aanwezige gemeenteraadsleden voornamelijk over het ontwerp bestemmingsplan Poort Buitendijks zouden praten. Maar vrijwel alle fracties stonden eerst stil bij de participatie van de bewoners. Zij benadrukten dat omwonenden betrokken moeten worden bij de plannen.

Opmerkelijk is dat de gemeenteraad in januari al een motie heeft aangenomen die de participatie ondersteunt. Nu is afgesproken dat het participatieproces de komende maanden geregeld moet worden, daarna komt pas het bestemmingsplan op tafel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel