OM eist opnieuw 28 jaar en tbs met dwangverpleging tegen Michael P.

ZEEWOLDE • Di 28 mei 2019 | 15:01 • Dinsdag 28 mei 2019 | 15:01

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag opnieuw 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist in het hoger beroep tegen oud-Zeewoldenaar Michael P. Hij werd vorig jaar juli door de rechtbank tot dezelfde straf veroordeeld. P. ging in hoger beroep en wil strafvermindering vanwege zijn hardhandige arrestatie.

Volgens de advocaat-generaal moet de harde manier waarop hij is aangepakt geen invloed hebben op de strafeis.

Volgens het OM is alsnog komen vast te staan dat P. een vooropgezet plan heeft gehad Anne Faber te doden, dat hij niet in een opwelling heeft gehandeld en dat er dus sprake is van moord. Eerder achtten het OM noch de rechtbank het bewijs daarvoor geleverd.

DNA leidde naar P.
Anne Faber verdween 29 september 2017 tijdens een fietstocht in de bossen bij Utrecht. Een kleine twee weken later werd haar lichaam gevonden; ze was begraven in de buurt van Zeewolde. P. wees de plek aan. Hij was opgepakt omdat zijn DNA op de gevonden jas van Faber zat.

P. gaf tijdens het hoger beroep aan dat hij heeft gedacht aan zelfmoord. Volgens hem maakt hij op zijn vroegst kans op buiten te komen als hij 67 is. De vader van Anne noemde zelfmoord geen gekke gedachte. ''Ik ga hem niet tegenhouden. En als het aan mij ligt gaan andere mensen dat ook niet doen.''

Een uitgebreid verslag van het hoger beroep lees je hier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel