St Jansdal zoekt medisch personeel

LELYSTAD • Wo 29 mei 2019 | 6:14 • Woensdag 29 mei 2019 | 6:14

Het St Jansdal in Lelystad is met spoed op zoek naar werknemers. Omdat het ziekenhuis gaat uitbreiden is er werk voor zo'n 30 mensen. Maar het binnenhalen van die krachten is niet makkelijk. Daarom start het ziekenhuis vandaag een grote campagne.

Reden voor de behoefte aan extra mankracht is dat patiënten van het St Jansdal binnenkort ook in Lelystad kunnen overnachten na een operatie. Dat kon eerder niet. Voor die nieuwe afdeling in Lelystad heeft het ziekenhuis veel personeel nodig.

Frits van der Velde, zorgmanager St Jansdal Ziekenhuis, legt uit: "Het gaat dan om verpleegkundigen die helpen de nieuwe afdeling op te tuigen, maar ook medewerkers voor de operatiekamers, omdat wij meer ingrepen gaan doen in Lelystad dan voorheen." Het gaat dan wel om geplande ingrepen. Spoedgevallen zullen nog steeds naar Harderwijk moeten.

Aan het begin van het jaar -toen het St Jansdal het ziekenhuis in Lelystad overnam- moesten er juist veel mensen weg. "Ik had niet kunnen voorspellen vorig jaar, dat we nu al hier zouden staan om aan te kondigen dat we meer gaan doen. Mensen kunnen straks toch vier nachten in Lelystad overnachten. Dat is meer dan nu. Dus het is een goed moment om die keuze nu te maken", aldus zorgmanager Van der Velde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel