Opnieuw vragen over New Grounds Festival

ALMERE • Vr 14 juni 2019 | 11:44 • Vrijdag 14 juni 2019 | 11:44

De Partij voor de Dieren heeft opnieuw vragen aan het college van Almere gesteld over het New Grounds Festival. Het festival vond 8 juni plaats op het Utopia-eiland in het Weerwater.

In april maakten verschillende fracties zich al zorgen over het festival. De Partij voor de Dieren was vooral bang dat broedende vogels verstoord zouden worden. Volgens de ecoloog van Urban Greeners was dat niet aan de orde.

De politieke partij wil nu weten waarop die conclusie gebaseerd is. Daarnaast zijn er bij Partij voor de Dieren verschillende klachten over het geluidsniveau binnengekomen. De fractie wil nu weten of de gemeente ook meldingen van overlast heeft ontvangen en wat er gedaan wordt om dit in de toekomst te voorkomen.

De Partij heeft ook meteen vragen gesteld over de Floriade. Die vindt grotendeels plaats in het broedseizoen, dus willen de raadsleden weten hoe het college tijdens evenement gaat voorkomen dat de natuur verstoord en vervuild wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel