Slachtoffer Rode Klif gewurgd met lint

LELYSTAD • Di 25 juni 2019 | 16:46 • Dinsdag 25 juni 2019 | 16:46

De man die eind april dood in zijn appartement in complex Het Rode Klif in Lelystad is gevonden, is gedrogeerd en vervolgens met een lint gewurgd. Dat zei een van de advocaten van twee verdachten dinsdag in de rechtbank.

Beide verdachten zijn in de dagen na de vondst van het lichaam aangehouden. De 35-jarige verdachte, die als tweede werd aangehouden, wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de moordenaar.

De tweede verdachte (48) was wel bij de moord aanwezig. Advocaat Mariska Pekkeriet deed uit de doeken hoe de moord volgens de 48-jarige verdachte plaats had gevonden. Het was de medeverdachte die op 20 april 's avonds een poeder in het glas whiskey van het slachtoffer gooide. Later kregen hij en het slachtoffer ruzie met elkaar. Het slachtoffer vloog de man aan met een schaar. Die werd door de 35-jarige afgepakt, waarna de man het slachtoffer wurgde met een lint. Ook het OM denkt dat het slachtoffer met een lint is gewurgd. Het duo zou daarnaast meerdere keren grote geldbedragen van de rekening van het slachtoffer naar hun eigen bankrekeningen hebben overgemaakt.

Twee getuigen gezocht
Volgens advocaat Jan-Jesse Lieftink zat zijn cliënt op de gang van de flat toen vermoedelijk de moord is gepleegd. Hij wil dat het OM twee getuigen zoekt die hem mogelijk op de trap hebben zien zitten. Volgens hem was het juist de 48-jarige verdachte die in de aanloop naar de moord labiel gedrag vertoonde.

Het duurt nog geruime tijd voordat de strafzaak inhoudelijk wordt afgedaan. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus het Openbaar Ministerie. Zo wil de officier dat beide verdachten in het Pieter Baan Centrum nader onderzocht worden. De officier wil bovendien dat beide verdachten vast blijven zitten. Advocaat Pekkeriet verzocht de rechtbank om haar cliënt op vrije voeten te stellen.

Verdachten en slachtoffer kenden elkaar
Beide verdachten kenden het slachtoffer uit de tbs-kliniek in Almere. De drie hebben eerder tbs opgelegd gekregen. De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft om die reden de zaak ook in onderzoek. Beide verdachten blijven voorlopig vastzitten, besloot de rechtbank. Op 18 september volgt een volgende zitting in deze strafzaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel