Inwoners boos over komst grote mestopslag

BANT • Wo 26 juni 2019 | 22:15 • Woensdag 26 juni 2019 | 22:15

Inwoners van Bant zijn boos over plannen voor een grote mestopslag op het bedrijventerrein. Een groep tegenstanders trok woensdagavond uit protest naar de beoogde locatie aan het Rister.

De Bantenaren zijn onder meer bang voor stankoverlast. Ook denken ze dat er straks geregeld mestwagens door het dorp zullen rijden. De vergunning voor de opslag is onlangs verleend en de bouwactiviteiten zouden al zijn gestart.

D66 in Noordoostpolder heeft vragen gesteld over de verleende vergunning. Die zou zijn verleend middels een zogenoemde flitsprocedure. De gemeenteraad heeft in het verleden bepaald dat vergunningen soms snel kunnen worden verleend als plannen volledig binnen een bestemmingsplan passen.

Voor de geplande mestopslag zou dat ook aan de orde zijn, aangezien deze op een bedrijventerrein zal komen. D66 denkt desondanks dat de gemeente beter met de inwoners had kunnen communiceren, temeer omdat er nu alsnog allerlei bezwaren uit het dorp zullen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel