Bantenaar beticht gemeente van fouten bij vergunning mestsilo's

NOORDOOSTPOLDER • Zo 11 april 2021 | 10:32 • Zondag 11 april 2021 | 10:32

Een man uit Bant blijft doorgaan met de strijd tegen zes mestsilo's die een jaar geleden naast zijn erf gebouwd zijn. De silo's zijn van een groothandel voor kunstmest, die ze gebruikt voor opslag.

Voor de silo's er kwamen, werden er 25 bezwaren ingediend tegen de bouw. Het grootste deel daarvan werd niet ontvankelijk verklaard door de gemeente. De klagers zouden te ver van de mestsilo's af wonen, en de resterende bezwaren waren volgens de gemeente ongegrond.

De laatste overgebleven klager heeft zijn pijlen nu gericht op de gemeente. Hij stelt dat de mestsilo's er kwamen met een snelle procedure, maar dat kan volgens hem niet kloppen. Hij wil van de rechter nu horen of er inderdaad fouten zijn gemaakt bij de verlening van de vergunning.

De omwonende zegt ook dat er mest bewerkt wordt in de silo's, in plaats van opgeslagen. De eigenaar van de mestgroothandel zegt dat het product in de silo's door die bewerking niet verandert en dat is volgens hem toegestaan.

De rechter doet 20 mei uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel