Liveblog: presentatie nieuw provinciebestuur

FLEVOLAND • Do 4 juli 2019 | 15:54 • Donderdag 4 juli 2019 | 15:54

In dit liveblog hielden we het laatste nieuws over het nieuwe college van Gedeputeerde Staten bij. De onderhandelaars van VVD, CDA, ChristenUnie, PvdA, D66 en GroenLinks presenteerden donderdagmiddag het coalitieakkoord. De presentatie is hier terug te kijken.

16.33 uur:
Cora Smelik, beoogd gedeputeerde voor GroenLinks, is het nieuwe gezicht. Ze werkt nu als directeur van de Omgevingsdienst Regio Arnhem. Ze was eerder directeur bij de Sociale Verzekeringsbank en de Regionale Uitvoeringsdienst Twente. Smelik studeerde Turkse Taal en Letterkunde en werkte vele jaren als diplomaat op de Nederlandse ambassades in Marokko en Turkije. Ze woont in Deventer en is daar actief voor GroenLinks.

16.24 uur:
De provincie meldt dat de coalitie inzet op verbetering van mobiliteit, klimaat, energie, natuur, recreatie, toerisme, openbaar bestuur, economie en werkgelegenheid. ''Het coalitieakkoord speelt in op grote veranderingen in onze mooie provincie zoals klimaatverandering, de groei van Almere, de toenemende druk op de woningmarkt en infrastructuur en de modernisering van visserij en landbouw.''

16.19 uur:
Willem de Jager (PvdA): ''Drie elementen zijn voor ons van belang: people, profit en planet.''

16.16 uur:
Jan-Nico Appelman (CDA) zegt dat dit een verdieping en verbreding is van het bestaande coalitieakkoord. Er wordt ingezet op verduurzaming van de economie, innovatief ondernemerschap en het verder uitnutten van groene en blauwe kwaliteiten van dit gebied.

16.11 uur:
Jan de Reus (VVD) over de punten waar zijn partij blij mee is: ''We zetten fors in op bereikbaarheid en er gaat een groot bedrag naar de economie.''

16.10 uur:

16.08 uur:
De coalitie kan rekenen op een hele kleine meerderheid zegt informateur Willibrord van Beek, met 21 op 41 zetels.

16.00 uur:
Het nieuwe bestuur krijgt zes gedeputeerden. De vijf huidige gedeputeerden blijven zitten. Er komt één nieuw gezicht. Dat is Cora Smelik van GroenLinks.

15.20 uur
Zo werd er op 20 maart gestemd:

15:08 uur

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel