Minister viert einde werkzaamheden A6

ALMERE • Ma 8 juli 2019 | 6:44 • Maandag 8 juli 2019 | 6:44

Met een symbolische druk op een groene knop heeft minister Cora van Nieuwenhuizen maandagochtend gevierd dat de verbreding van de A6 bij Almere is afgerond. Het werk aan het 13 kilometer lange traject tussen Almere Buiten-Oost en knooppunt Muiderberg is een jaar eerder klaar dan verwacht.

Na de 'openingshandeling' kregen de minister en andere aanwezigen per bus een rondleiding over de A6. "Het ligt er allemaal prachtig strak bij. Je ziet wat voor ruimte het verkeer heeft. Het stroomt lekker vlot door", zo merkte Van Nieuwenhuizen op. Volgens haar verdienen de bouwers en Rijkswaterstaat er complimenten voor dat de verbreding veel sneller klaar was dan gepland.

Rijkswaterstaat had iets meer dan twee jaar nodig voor de verbreding van twee naar vier rijstroken per rijrichting. De weg is onderverdeeld in een hoofdrijbaan voor doorgaand verkeer en een parallelbaan waar de op- en afritten op aansluiten. Daarnaast is op een deel van het traject een wisselbaan aangelegd, die afwisselend van en naar Amsterdam open is.

Energieneutraal
Bij knooppunt Almere, daar waar het olifanten-kunstwerk staat, wordt de komende tijd een zonneveld aangelegd. De zonnepanelen wekken genoeg energie op om onder andere de verlichting, de matrixborden, en de verkeerslichten te laten werken. De weg wordt daarmee de eerste energieneutrale rijksweg van Nederland.

Nieuwe namen
Tegelijkertijd met de verbreding van de A6 hebben ook verschillende op- en afritten een nieuwe naam gekregen. Ze zijn nu vernoemd naar de wijken waar automobilisten vanaf de snelweg als eerste terechtkomen:
Afrit 6: Almere Buiten en Nobelhorst (voorheen Almere Buiten-West)
Afrit 7: Almere Regenboogbuurt en Eilandenbuurt (voorheen Almere Buiten)
Afrit 8: Almere Oostvaarders (voorheen Almere Buiten-Oost)

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel