Inwoners blij met steun raad rond mestopslag

BANT • Ma 8 juli 2019 | 15:56 • Maandag 8 juli 2019 | 15:56

De inwoners van Bant, die ongerust zijn over een geplande mestopslag, zijn blij met de aandacht vanuit de gemeenteraad van Noordoostpolder. "De raad is het hoogste orgaan dat het uiteindelijk voor het zeggen heeft, en het is goed om te merken dat ze onze zorgen begrijpen", aldus dorpsvoorzitter Arjan Dunnewind. Samen met enkele tientallen dorpsgenoten was hij bij de bijeenkomst over de mestopslag in het gemeentehuis.

Hierbij maakte wethouder Wiemer Haagsma nogmaals duidelijk dat de communicatie met het dorp over de mestopslag beter en vooral eerder had gekund. Verder kan de gemeente momenteel weinig tegen de mestopslag doen, omdat de initiatiefnemer aan de eisen voldoet.

Inwoners van Bant zijn het daar niet mee eens. Zij denken dat de mestsilo’s van mesthandelaar Gromes-Plender niet in het bestemmingsplan passen, omdat ze onder een zwaardere milieucategorie vallen. Hierover dient op korte termijn een rechtszaak. De hoop van Bant is dat de rechter een bouwstop oplegt in afwachting van de officiële bezwaar- en beroepsprocedure waarbij inwoners hun mening over de opslag kenbaar kunnen maken. Tot nu toe zijn er twee bezwaren ingediend.

Gromes-Plender wil overigens een nog grotere mestopslag in Creil bouwen. Ook in dat dorp bestaan bezwaren. Die worden op dit moment door de gemeente beoordeeld. De uitkomst is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel