Dit is Lekker! Koerdistan

ALMERE • Wo 17 juli 2019 | 10:44 • Woensdag 17 juli 2019 | 10:44

"Almere vind ik echt heel bijzonder. Uniek in de wereld zelfs! Ik heb in mijn leven veel reizen gemaakt, maar nergens kom je een stad tegen zoals Almere", zegt de trotse inwoner Mustafa Shalmashi.

Mo Hersi komt oorspronkelijk uit Ethiopië en rijdt deze weken in Almere rond op zoek naar het lekkerste eten uit verschillende culturen. In Almere wonen maar liefst 150 verschillende culturen en dat is heel erg veel voor Nederlandse begrippen. Een van de vele culturen in de stad is de Koerdische.

Iraans Koerdistan
Shalmashi is jaren geleden om politieke redenen gevlucht vanuit Iran naar Nederland. Hij woonde in Iraans Koerdistan. Koerdistan is een landstreek die meerdere landen doorkruist. Zo is er onder andere Iraans Koerdistan maar ook Turks Koerdistan. "Ik ben een Koerd en daar ben ik trots op", zegt Shalmashi.

Speciaal voor Mo Hersi heeft de familie dolma gemaakt. Dit zijn wijnbladeren gevuld met een mengsel van vlees, groenten en kruiden. "Dolma zie je terug in allerlei culturen. Ook in Griekenland en Turkije bijvoorbeeld. Maar deze zijn natuurlijk het lekkerste", grapt Shalmashi.

Shalmashi is met pensioen en geniet van Almere. "Ik woon vlak bij het Floriadeterrein. Ik loop er bijna elke dag wel langs en geniet van het mooie uitzicht."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel