Toch onderzoek naar arrestatie Michael P.

ZEEWOLDE • Wo 17 juli 2019 | 11:52 • Woensdag 17 juli 2019 | 11:52

Het Openbaar Ministerie moet toch onderzoek doen naar de arrestatie van Michael P. Hij werd gearresteerd voor de moord op Anne Faber. Volgens P. ging dat veel te hardhandig en brak hij onder meer zijn schouder daarbij.

P. had aangifte gedaan tegen het aanhoudingsteam, maar het OM seponeerde dat. P. was het daar niet mee eens en heeft daar bij het gerechtshof over geklaagd. Die oordeelde dat het OM de situatie alsnog moet onderzoeken.

Het hof benadrukt dat deze kwestie losstaat van de strafzaak rond het verkrachten en doden van Anne Faber. P. werd daarvoor zowel door de rechtbank als in hoger beroep veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Uitputtend onderzoek
Het hof vindt dat de autoriteiten geen geloofwaardige verklaring hebben kunnen geven voor het letsel dat P. heeft opgelopen. Dat moet het OM nu 'uitputtend' onderzoeken.

Ook moet worden gekeken naar de opdracht waarmee het aanhoudingsteam op pad is gestuurd om P. te arresteren: welke instructies zijn er precies gegeven en waren die duidelijk genoeg voor het team?

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel