Potentiële kopers onder indruk van royale kavels Overgooi

ALMERE • Vr 19 juli 2019 | 11:06 • Vrijdag 19 juli 2019 | 11:06

De miljoenenbuurt Overgooi nabij Almere Haven heeft een eigen website, nieuwsbrief, Facebookpagina en een VIP-tour. De touringcar met zo'n vijftig plekken zit doorgaans aardig vol. Geïnteresseerde kopers rijden langs de droomvilla's en laten zich informeren over Landgoed Overgooi, zoals de buurt tegenwoordig wordt aangeduid.

Marga Kleinenberg is één van de gidsen die de mogelijk toekomstige bewoners vertelt over de royale kavels. Momenteel zijn er zo'n tien kavels te koop. De grootte van de kavel ligt tussen de 1500 en 5000 vierkante meter. De prijzen liggen tussen de 459.984 euro en 620.646 euro. De beschikbare kavels liggen voornamelijk in het tweede deel van Overgooi, een nog redelijk kale vlakte.

De bus rijdt eerst door het oude, groene deel van Overgooi, zodat de potentiële kopers een indruk van de wijk kunnen krijgen. Dat de buurt pal langs de Gooimeerdijk-Oost ligt, blijft ook niet onvermeld. "Handig voor wie een bootje bezit."

In het Gooi zijn de kavels te duur
José Koelink rijdt mee met de bustour. Zij en haar partner hebben interesse in het bouwen van een gelijkvloerse woning, alvast voor de oude dag. Ze komen uit het Gooi, maar daar hoeven ze niet te kijken naar een kavel. "Dat is veel te duur." In Overgooi zijn de kavels nog redelijk betaalbaar en ook veel groter.

Het tweetal hoeft niet per se zelf een huis te bouwen, maar ook de luxe woningen in Overgooi verkopen relatief snel, zo hebben ze gemerkt. "We hadden een mooi huis in Overgooi gezien maar toen we belden om nog een keer de woning te bezichtigen, was het huis al onder bod."

Koop afhankelijk van plek voor vliegende auto
Hans van Ommen heeft tijdens de busrit vele mooie kavels gezien voor zijn toekomstige droomhuis. Maar hij wil er wel zeker van zijn dat er een voorziening komt voor het opstijgen en landen van vliegende auto's. "Ik heb er al één besteld in Raamsdonkveer, een PAL-V. Dat wordt de toekomst."

Omroep Flevoland besteedt deze week vijf keer aandacht aan de wijk Overgooi. De wijk ligt ten oosten van Almere Haven en kwam dit voorjaar landelijk in het nieuws. Overgooi hoort namelijk voortaan bij het rijtje miljoenenbuurten van Nederland.

De hele serie is hier te bekijken:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel