BN'ers wonen nog rustig in Overgooi

ALMERE • Do 18 juli 2019 | 7:36 • Donderdag 18 juli 2019 | 7:36

Zoveel als in 't Gooi wonen er nog niet en er worden nog geen tours georganiseerd, maar wie in Almere een bekende Nederlander wil spotten, maakt een aardige kans in de villawijk Overgooi.

Rapper Boef is de nieuwste BN'er die in de wijk is komen wonen. Hij kocht in februari een villa van circa 1,5 miljoen euro. Verder wonen zanger Charly Luske, actrice Tanja Jess, cabaretière Tineke Schouten, oud-minister en oud-burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma en trendwatcher Adjiedj Bakas er ook.

Een BN'er die de wijk wil gaan verlaten, is cabaretier Jörgen Raymann. Hij heeft zijn huis te koop staan voor bijna twee miljoen euro. Dat is het allerduurste huis dat op Funda in Almere te koop staat. Op de royale kavel van ruim drieduizend vierkante meter heeft hond Sammy zelfs zijn eigen uitlaatstrook.

Jörgen Raymann geniet van de veulentjes
Raymann en zijn vrouw kwamen tien jaar geleden in Overgooi wonen. Wat enorm bevalt aan Overgooi is de centrale ligging en de rust. "Je ziet hertjes als je binnen komt rijden en op de hoek zit een paardenfokker. Mooi om de veulentjes geboren te zien worden."

Maar nu de kinderen de deur uit zijn, verruilt hij dat graag voor een Almeers appartement. Een kleiner huis heeft volgens hem ook voordelen. Minder onderhoud bijvoorbeeld.

Huizen als filmdecor
Hoewel het huis van Raymann zich er uitstekend voor leent, is het nooit gebruikt als filmdecor. "Die aanvragen heb ik wel gehad hoor, maar ik weet hoe dat gaat als er een filmploeg over de vloer komt. Dan ben je de sjaak, dan nemen ze alles over voor een paar dagen. Het blijft toch mijn thuis."

Andere huizen in Overgooi zijn wel gebruikt in speelfilms. Zo werd Bon Bini 2 opgenomen in een huis aan het Loetbos en werd De Gelukkige Huisvrouw opgenomen aan de Meentweg. Deze woning is ontworpen door Jan des Bouvrie.

BN'ers zijn goed voor de naamsbekendheid
Bij de start van Overgooi was de verwachting dat in de wijk ook bekende Nederlanders zouden komen wonen. Directeuren van grote bedrijven zouden voor meer werkgelegenheid kunnen zorgen en bekende Nederlanders voor meer naamsbekendheid. Raymann is iemand die graag Almere promoot en kan een ambassadeur voor de stad worden genoemd. Dat Overgooi nu een officiële miljoenenbuurt is, vindt hij dan ook mooi voor Almere. "Deze stad verdient dat gewoon. Almere is een gemeente die zich razendsnel ontwikkelt waar mooie dingen gebeuren. Daar hoort zo'n buurt ook bij."

Omroep Flevoland besteedt deze week vijf keer aandacht aan de wijk Overgooi. De wijk ligt ten oosten van Almere Haven en kwam dit voorjaar landelijk in het nieuws. Overgooi hoort namelijk voortaan bij het rijtje miljoenenbuurten van Nederland.

De hele serie is hier te bekijken:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel