Amsterdams afval mag in Lelystad worden gestort

LELYSTAD • Vr 26 juli 2019 | 18:54 • Vrijdag 26 juli 2019 | 18:54

Een deel van het Amsterdamse afval mag vanaf maandag tijdelijk in Lelystad en het Noord-Hollandse Nauerna worden gestort. Volgens het ANP moet zo een afvalcrisis in de hoofdstad worden voorkomen.

Het Afval Energie Bedrijf (AEB) heeft volgens gemeente Amsterdam problemen met achterstallig onderhoud en veiligheid. Daarom zijn vier van de zes productielijnen tijdelijk stilgelegd. De financiële positie was al wankel en hierdoor is AEB in directe financiële problemen gekomen.

Plannen voor structurele oplossing
"Door de nieuwe afspraken wordt voorkomen dat afval zich ophoopt in de openbare ruimte. De gemeente en het Rijk werken graag mee aan plannen van de afvalbedrijven om de afvalverwerking structureel te garanderen", aldus de gemeente Amsterdam.

De Vereniging Afvalbedrijven riep donderdag op om de komende maanden minder afval uit het buitenland te verwerken, zodat er meer capaciteit ontstaat voor binnenlands afval. Als er niet snel maatregelen worden genomen, kan er over enkele dagen op veel plaatsen geen afval meer worden opgehaald, waarschuwde de brancheorganisatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel