Kamervragen over uitbuiting arbeidsmigranten

ZEEWOLDE • Ma 29 juli 2019 | 12:53 • Maandag 29 juli 2019 | 12:53

De SP in de Tweede Kamer wil van minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken opheldering over de omstandigheden van arbeidsmigranten in Zeewolde. Volgens Kamerlid Jasper van Dijk worden de arbeiders uitgebuit en is er van alles mis met de huisvesting voor arbeidsmigranten aan de Bosruiterweg.

Werkers zouden met te veel mensen in één huisje verblijven en hun kamer moeten delen met wildvreemden. Op hun salaris worden volgens Van Dijk allerlei kosten ingehouden zonder dat daar een dienst voor geleverd wordt, zoals schoonmaakkosten terwijl er niet wordt schoongemaakt.

De SP baseert zich onder andere op een zwartboek van de FNV over misstanden met arbeidsmigratie. De vakbond was eerder deze maand samen met tientallen arbeidsmigranten op het gemeentehuis in Zeewolde om loco-burgemeester Winnie Prins een petitie aan te bieden. Zij willen dat de burgemeester de uitzendbureau's van arbeidsmigranten tot de orde roept.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel