Wekelijks vakbondspreekuur op polenpark Bosruiterweg

ZEEWOLDE • Do 12 september 2019 | 11:27 • Donderdag 12 september 2019 | 11:27

Er komt een wekelijks vakbondsspreekuur op het park voor arbeidsmigranten aan de Bosruiterweg in Zeewolde. Dat heeft de vakbond FNV afgesproken met de parkeigenaar en de vijf grootste uitzendbureaus in de gemeente.

Arbeidsmigranten die klachten of vragen hebben, kunnen op het spreekuur terecht voor advies. FNV-bestuurder Bart Plaatje denkt dat problemen en misverstanden dankzij het spreekuur eerder gesignaleerd en opgelost kunnen worden.

De FNV uitte in juli forse kritiek op de omstandigheden waaronder buitenlandse werknemers in Zeewolde ondergebracht worden. De bond heeft sindsdien met de gemeente, de parkeigenaar en de uitzendbureaus overleg gevoerd. Volgens FNV-bestuurder Bart Plaatje zijn daarbij flinke stappen gemaakt. "Deze week is bijvoorbeeld eindelijk geregeld dat elke arbeidsmigrant zich, indien gewenst, in de gemeente Zeewolde kan inschrijven. Tot voor kort wilden sommige uitzendbureaus dat niet. Daarnaast hebben we ook ogenschijnlijk eenvoudige dingen kunnen regelen. Er waren te weinig koelkasten op het park. Dat is inmiddels opgelost."

Plaatje blijft kritisch op de constructie waarbij de werkgever van de arbeidsmigranten ook hun huurbaas is. De werknemers zitten daardoor volgens hem in een te afhankelijke positie. Ook vindt hij het nog steeds onwenselijk dat arbeidsmigranten die elkaar totaal niet kennen langdurig samen een woonruimte moeten delen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel