FNV om tafel met uitzendbureaus over huisvesting arbeidsmigranten

ZEEWOLDE • Di 3 september 2019 | 20:57 • Dinsdag 3 september 2019 | 20:57

Vakbond FNV spreekt volgende week in Zeewolde met meerdere uitzendbureaus over de omstandigheden voor arbeidsmigranten aan de Bosruiterweg en elders in het dorp. Het is de bedoeling dat ook de gemeente bij het overleg aanschuift.

De vakbond vroeg in juli aandacht voor de omstandigheden van de Polen, Roemenen en andere arbeidsmigranten in Zeewolde. Volgens de FNV mankeert er van alles aan hun huisvesting en aan de manier waarop de arbeidsmigranten hiervoor betalen. De bond noemt het bijvoorbeeld onwenselijk dat de werkgever van veel arbeidsmigranten ook hun huisbaas is. Dit zou de werknemers in een zwakke positie brengen.

Na de berichtgeving van de FNV stelde de SP vorige maand Kamervragen. Zeewolde Liberaal vroeg om opheldering bij de gemeente.

Vakbond FNV heeft inmiddels met de burgemeester en met de eigenaar van het park om de tafel gezeten. Volgens vakbondsbestuurder Bart Plaatje verlopen de gesprekken erg constructief en verdienen de betrokken partijen wat dat betreft een compliment.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel