Gemeente naar Raad van State om bouwplannen Strand Horst

ZEEWOLDE • Do 8 augustus 2019 | 9:00 • Donderdag 8 augustus 2019 | 9:00

De gemeente Zeewolde gaat in beroep bij de Raad van State tegen bouwplannen bij Strand Horst. De gemeente Ermelo gaf onlangs groen licht voor de bouw van onder meer een 60 meter hoog hotel en een evenementenhal op het strand aan het Wolderwijd.

In Zeewolde bestaan stevige bezwaren tegen deze plannen. Inwoners en politiek vinden dat het uitzicht over het Wolderwijd erdoor verandert. Ook is er vrees voor geluidsoverlast.

Na eerdere bezwaren heeft de gemeente Ermelo in de vergunning wel strengere regels voor geluidsoverlast vastgelegd. Maar volgens de gemeente Zeewolde is nog onduidelijk of deze maatregelen genoeg effect zullen hebben. De omgevingsdienst is dit nog aan het uitzoeken.

Omdat de termijn voor het indienen van een beroep binnenkort verloopt, dient Zeewolde eind deze maand eerst een zogenoemd pro forma beroep in. Dit is een bezwaarschrift waaraan later nog de motivatie mag worden toegevoegd.

Op 10 september zal dan met de Zeewolder gemeenteraad besproken worden op welke gronden er precies bezwaar wordt aangetekend. De gemeente Zeewolde denkt rond die tijd ook van de omgevingsdienst te hebben gehoord of de aangepaste regels voor geluidsoverlast streng genoeg zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel