Raad Ermelo neemt besluit over bouwplannen overkant Wolderwijd

ZEEWOLDE • Do 4 juli 2019 | 7:00 • Donderdag 4 juli 2019 | 7:00

Kijken Zeewoldenaren in de toekomst over het Wolderwijd uit op een hoteltoren aan de overkant bij Ermelo? Antwoord op die vraag komt donderdagavond, want dan neemt de gemeenteraad van Ermelo een besluit over het bestemmingsplan voor Strand Horst.

Het is de bedoeling dat er in het natuurgebied een hoteltoren komt van maximaal 60 meter hoog. Ook staat er een congres- en evenementenhal met een capaciteit van 500 bezoekers gepland.

Vrees voor overlast
Verschillende inwoners en partijen in Zeewolde zijn tegen de bouwplannen op Strand Horst. Eén van die tegenstanders is de belangenvereniging van de campinggasten van Camping RCN Zeewolde. De afstand tussen de camping en Strand Horst is volgens de vereniging minder dan een kilometer. De vaste gasten van de camping zijn bang voor geluidsoverlast, lichtvervuiling en horizonvervuiling door de hoogte van het hotel.

Nico Bogaard van de belangenvereniging heeft vorige week zijn bezwaren kenbaar gemaakt tijdens een bespreking van de plannen door de gemeenteraad van Ermelo. Maar zijn kritiek kreeg geen steun. Hij verwacht dan ook dat de Ermelose gemeenteraad donderdag instemt met de plannen. Hij denkt niet aan juridische stappen want de belangenvereniging kan de kosten daarvoor niet betalen.

Raad Zeewolde wil afspraken
De gemeente Zeewolde maakt zich met name druk over mogelijke geluidsoverlast. De gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om goede afspraken te maken met Ermelo om die overlast te beperken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel