Ruim 130 zienswijzen tegen Strand Horst

ZEEWOLDE • Vr 8 februari 2019 | 13:42 • Vrijdag 8 februari 2019 | 13:42

De gemeente Ermelo heeft 134 zienswijzen ontvangen tegen hun plan voor de verbouwing van Strand Horst. Het idee is om op het strand een conferentiecentrum te bouwen met hotel. De maximale hoogte van het pand is 60 meter.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Ermelo komt de helft van de zienswijzen uit Zeewolde. Een deel van deze zienswijzen komt van hetzelfde adres. Zo zouden verschillende familieleden of verschillende bv's zijn gebruikt om hetzelfde bezwaar in te dienen. Eerder riep de lokale partij Leefbaar Zeewolde op om zienswijzen te sturen naar Ermelo. De partij vreest dat het nieuwbouwpand de aanblik verpest.

De gemeente Zeewolde heeft ook een zienswijze ingediend. Zeewolde maakt zich vooral druk over het geluid. Dat zei burgemeester Gerrit Jan Gorter vorige week in het radioprogramma Dit is Flevoland. "Het dorp Zeewolde ligt wel heel dichtbij, ik zou bijna zeggen nog dichterbij dan Ermelo zelf." aldus Gorter.

Tekst gaat verder onder afbeelding

'Uitzicht niet verpest'
De meeste zienswijzen gaan over de omvang van de beoogde evenementenhal en de mogelijke geluid- en lichthinder die dit zou veroorzaken. Eerder liet wethouder Hans de Haan van de gemeente Ermelo weten dat hij geen problemen verwacht. "Ik geloof niet dat het uitzicht van Zeewolde wordt verpest door onze plannen met Strand Horst." De gemeente Ermelo heeft afbeeldingen laten maken van hoe het uitzicht in Zeewolde gaat worden.

De gemeente Ermelo bekijkt nu de zienswijzen. Gehoopt wordt om voor de zomer de gemeenteraad van Ermelo hierover te informeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel