Brandweerlieden aan de slag op Lelystad Airport

LELYSTAD • Ma 2 september 2019 | 21:47 • Maandag 2 september 2019 | 21:47

Lelystad Airport heeft maandag haar nieuwe brandweerkorps geïnstalleerd. 28 mannen en vrouwen zijn aangenomen voor de taak. Het korps volgt de komende tijd een opleidingstraject en wordt verantwoordelijk voor de bestrijding van incidenten op het luchthaventerrein.

Ook bij kleine bedrijfsongevallen worden de brandweerlieden ingezet. Uit wervingsadvertenties bleek eerder dat de brandweer verder gaat helpen bij de sneeuw- en gladheidsbestrijding.

De uitbreiding van de brandweervoorziening op Lelystad Airport is één van de vereisten voor de groei van de luchthaven. Op het moment dat er commerciële passagiersvluchten gaan vliegen, is het noodzakelijk dat er een brandweerkorps aanwezig is.

Discussiepunt
Zo'n twee jaar geleden zorgde de manier waarop de brandweervoorziening op Lelystad Airport ingevuld gaat worden voor discussie binnen de Flevolandse politiek. In eerste instantie gaf de Veiligheidsregio aan dat het de werkzaamheden op Lelystad Airport wel voor haar rekening wilde nemen.

Door te gaan werken op het vliegveld zou het reguliere Flevolandse brandweerkorps van een aantal voordelen kunnen genieten, bijvoorbeeld door vaker en op hoger niveau te trainen. De toenmalige burgemeester van Dronten, Aat de Jonge, was echter fel tegen het plan. Hij noemde het een taak van het vliegveld zelf om de brandweerzorg uit te voeren. Dat is op andere luchthavens ook gebruikelijk. Uiteindelijk besloot de Schiphol Group, het moederbedrijf van Lelystad Airport, om de brandweerzorg toch zelf uit te gaan voeren. Die optie pakte ook goedkoper uit.

De 28 nieuwe brandweerlieden zijn maandag geïnstalleerd in aanwezigheid van de Lelystadse burgemeester Ina Adema, vliegveld-directeur Hanne Buis en een manager van de Schiphol Group.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel