China komt naar de Floriade

ALMERE • Wo 11 september 2019 | 20:09 • Woensdag 11 september 2019 | 20:09

China komt definitief naar de Floriade in Almere. Dat maakt Floriade BV woensdag bekend. De tuinbouwtentoonstelling wordt in 2022 gehouden op een terrein langs het Weerwater.

De China Flower Association krijgt een tuin en waarschijnlijk ook een paviljoen. Verder gaat de organisatie speciale evenementen houden. "Voor de Floriade is de bevestiging van deelname door China een belangrijke mijlpaal", zo laat Floriade BV weten. De hoop is dat andere landen nu ook willen exposeren tijdens de tuinbouwtentoonstelling.

Vanuit de gemeente is vorig jaar een aantal internationale dienstreizen geweest waarbij het Floriade-evenement is gepromoot. Taiwan, Indonesië, Thailand en Qatar hebben inmiddels gezegd dat ze naar de Floriade komen met een stand. Dit jaar is verder ingezet op het overtuigen van andere landen, zoals Japan, Zuid-Korea maar ook Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Nog meer landen
De ambitie is om in totaal 25 tot 30 internationale inzendingen binnen te halen. Het verleiden van landen om deel te nemen aan de Floriade in Almere is een 'diplomatiek proces', zo stelden de wethouder en de directeur van de BV begin dit jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel