Grote bezwaren tegen overname Amsterdamse afvalverwerker

FLEVOLAND • Za 14 september 2019 | 12:40 • Zaterdag 14 september 2019 | 12:40

De VVD in Almere heeft grote bezwaren tegen een overname van de Amsterdamse afvalverbrander AEB door afvalverwerker HVC. De VVD vindt dat Almere 'op geen enkele wijze de financiële risico's mag dragen van een mislukt Amsterdams overheidsproject'. De VVD noemt het onacceptabel als het gigantische financiële probleem van AEB een probleem van de Almeerders wordt.

De partij wil van burgemeester en wethouders weten wat de gevolgen zijn als HVC een verlieslijdende Amsterdamse overheidsinstelling overneemt. De gemeente Almere is grootaandelhouder van HVC en staat voor ongeveer 37 miljoen euro garant. Lelystad is ook aandeelhouder en de VVD in de Lelystadse gemeenteraad heeft laten weten ook met schriftelijke vragen over de overname te komen.

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft er deze week een voorkeur uitgesproken om AEB onder te brengen bij HVC. De gemeenteraad moet daar nog over oordelen. Het Amsterdamse afvalbedrijf kwam steeds verder in de problemen door achterstallig onderhoud. Daarom werden vier van de zes productielijnen tijdelijk stilgelegd. Een deel van het Amsterdamse afval moest worden verplaatst naar onder meer Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel