Voorlopig geen duidelijkheid voor gedupeerden Bitcoin-zaak

LELYSTAD • Zo 6 oktober 2019 | 9:24 • Zondag 6 oktober 2019 | 9:24

Investeerders in de failliete Lelystadse bitcoinbedrijven Koinz en Mining Hardware Solutions moeten voorlopig afwachten of ze iets van hun ingelegde geld terugkrijgen. In een nieuw faillissementsverslag meldt de curator dat hij de draad pas weer oppakt als het strafrechtelijke onderzoek naar de bedrijven en de voormalig bestuurder is afgerond.

De 33-jarige voormalig eigenaar van de bedrijven werd in mei opgepakt op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Een woordvoerder van het Landelijk Parket liet onlangs aan Omroep Flevoland weten dat het onderzoek naar de zaak nog loopt en dat er nog geen nadere ontwikkelingen te melden zijn.

Geldstroom droogde op
Enkele tientallen mensen investeerden in 2017 forse bedragen in een vermeende Lelystadse bitcoinfabriek. Van het geld zouden computers worden gekocht en daarmee zouden bitcoins, een digitale munteenheid, worden 'geoogst'. De investeerders zouden daarvan meeprofiteren. Maar toen de geldstroom opdroogde, deden zij aangifte bij de politie.

De investeerders zeggen ruim 2 miljoen euro tegoed te hebben. Ook de belastingdienst heeft nog een appeltje te schillen met de bitcoinfabriek. Deze heeft een claim van meer dan 300.000 euro bij de curator neergelegd vanwege achterstallige belastingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel