Act met levende dieren stopgezet

BIDDINGHUIZEN • Za 12 oktober 2019 | 10:58 • Zaterdag 12 oktober 2019 | 10:58

Walibi Holland in Biddinghuizen heeft vrijdag de stekker getrokken uit de griezelact met levende dieren. Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) oordeelde dat de omstandigheden waarin de beesten zaten, niet goed waren.

Walibi paste eerder deze week de act met reptielen, amfibieën en spinnen al aan. Bezoekers klaagden op social media dat de tropische dieren met de huidige temperaturen niet buiten hoorden te staan. Ook zeiden ze dat de dieren door de vele contacten met mensen gestrest konden raken.

Het pretpark besloot daarop de dieren achter een hek te plaatsen. Alleen wanneer de begeleider van de beesten het goed vond, konden mensen bij ze kijken. Verder werden de dieren bij toerbeurt aan het publiek getoond, zodat ze tussendoor ook even tot rust konden komen.

De NVWA kwam vrijdag langs voor een inspectie. Zij vonden de maatregelen niet genoeg en eisten dat de act meteen stilgelegd werd. De dieren zijn daarop met hun begeleider naar huis gegaan. De act was ingehuurd voor de Spooky Days, een griezelevenement voor kinderen.

Het onderzoek van de NVWA loopt nog. Het is niet bekend of de situatie verder nog gevolgen heeft voor het pretpark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel